Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola


granola

1 langpanne med granola: 

Havregryn 4 dl

Gresskarkjerner 2 dl

Sesamfrø 2 dl

Mandler 2 dl (hakkede)

Solsikkekjerner 2 dl

Eple juice 2 dl

Honning 2 SS

Vann 1 dl

Rosiner 2 dl

Slik gjør du:

Sett ovnen på ca 180 grader, over- og undervarme. Bland sammen havregryn, gresskarkjerner, sesamfrø, mandler og solsikkekjerner i en bolle. Bland så inn eplejuice, honning og vann. Videre legges granolablandingen utover en langpanne med bakepapir. Legg så granolaen inn i ovnen, og la dette stå i ca 45 minutter. For at granolaen ikke skal svi seg, er det lurt å jevenlig ta brettet inn og ut av ovenen under steketiden,slik at du kan få ristet på granolaen. Dette bidrar til at alle sidene på frøene blir gyldene og fine. Når granolaen er ferdig stekt, bland godt inn rosiner eller annen tørket frukt. Granolaen passer perfekt sammen med melk, yoghurt eller biola.

Nyt et godt og næringsrikt måltid, enten det er til frokost, lunsj eller kvelds!