Kosthold og idrettsutøvelse

Kosthold og idrettsutøvelse

Det er allment kjent at kosthold og fysisk aktivitet har betydning for vår helse. Men hva slags betydning har egentlig et sunt og variert kosthold på idrettsutøvelse? Er det slik at vi kan spise hva vi vil, og likevel prestere best på idrettsbanen? Eller har kostholdet vårt en så stor betydning, at det innvirker på både intensitet, utbytte og prestasjon?

Trening og kamp fører til et økt energikrav fra musklene våre. For at musklene skal utføre sine oppgaver, trengs det både tilførsel av oksygen og energi i form av mat og væske. Derfor er det viktig at kostholdet vårt tilfredsstiller musklenes behov, slik at vi kan få størst mulig utbytte av treningen vår.

Karbohydrater er den viktigste og største energikilden under trening ved lav og høy intensitet. Desto høyere intensitet på trening og kamp, desto mer energi har kroppen behov for. Et variert kosthold som baserer seg på gode kilder til karbohydrat, protein og fett bidrar til en sunn helse, og er helt essensielt for å oppnå størst utbytte av treningen.

Grove brødskiver, havregrøt, fullkornspasta, frukt, grønnsaker, yoghurter, nøtter, smoothier, energidrikk- og sportsdrikk representerer gode kilder til karbohydrater, fett og proteiner, samtidig som de inneholder mye vitaminer og mineraler. Et variert kosthold basert på disse mat- og drikkevarene, vil gi deg bedre yteevne og økt prestasjon under trening og kamp.vicki5555

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *