Spicy gulrotsuppe med ingefær og appelsin
Ingredienser:
Gulrøtter 1 kg
Ingefær 2 ss (hakket)
Løk 1 (hakket)
Buljong 2 terninger (blandes ut med 1 liter vann)
Chilli 1 (hakket)
Hvitløk 4-5 fed (hakket)
Crème fraîche lett 2 ss
Appelsin saften av 2 appelsiner eller appelsinjuice 1 dl
Tilbehør
Korander
Salt & Pepper
Gresskarkjerner
Slik gjør du:
Kutt opp løk, hvitløk, chilli, ingefær, og la dette surre i pannen sammen med litt oliven olje. Deretter kutter du gulrøttene opp i biter og legger de i gryten sammen med løk, ingefær og chilli. Etter en liten stund, hel over buljong + vann og appelsinsaft og la dette koke helt til gulrøttene har blitt myke. Etter at suppen er ferdig kokt, bruk stavmikseren. Til slutt fyller du på med Crème fraîche lett, salt og pepper. Dersom suppen er for sterk, ta gjerne oppi mer Crème fraîche lett for en mildere suppe.
Topping:
Strø over korianderblander og gresskarkjerner. Dersom du ønsker en enda mer spacy variant, hell noen droper med Tabasco eller annen chillisaus. Lykke til og nyt!
Nå har jeg laget dobbel mengde suppe for å ha med små porsjoner til lunsj fremover. Deilig suppe!
Så hyggelig, Anniken! Hvis du ønsker en litt mer mettende suppe kan du gjerne ha i kylling eller annet kjøtt 🙂 Det er også veldig godt med litt brød til. Lykke til!