Spicy gulrotsuppe

Spicy gulrotsuppe med ingefær og appelsin

14895411_10211409700504441_614449701_o

Ingredienser:

Gulrøtter 1 kg

Ingefær 2 ss (hakket)

Løk 1 (hakket)

Buljong 2 terninger (blandes ut med 1 liter vann)

Chilli 1 (hakket)

Hvitløk 4-5 fed (hakket)

Crème fraîche lett 2 ss

Appelsin saften av 2 appelsiner eller appelsinjuice 1 dl

Tilbehør

Korander

Salt & Pepper

Gresskarkjerner

 

Slik gjør du:

Kutt opp løk, hvitløk, chilli, ingefær, og la dette surre i pannen sammen med litt oliven olje. Deretter kutter du gulrøttene opp i biter og legger de i gryten sammen med løk, ingefær og chilli. Etter en liten stund, hel over buljong + vann og appelsinsaft og la dette koke helt til gulrøttene har blitt myke.  Etter at suppen er ferdig kokt, bruk stavmikseren. Til slutt fyller du på med Crème fraîche lett, salt og pepper. Dersom suppen er for sterk, ta gjerne oppi mer Crème fraîche lett for en mildere suppe.

Topping:

Strø over korianderblander og gresskarkjerner. Dersom du ønsker en enda mer spacy variant, hell noen droper med Tabasco eller annen chillisaus. Lykke til og nyt!

14907862_10211409734265285_2064440607_o

2 thoughts on “Spicy gulrotsuppe

  • 19. januar 2017 at 19:27
    Permalink

    Nå har jeg laget dobbel mengde suppe for å ha med små porsjoner til lunsj fremover. Deilig suppe!

    Reply
    • 31. januar 2017 at 23:14
      Permalink

      Så hyggelig, Anniken! Hvis du ønsker en litt mer mettende suppe kan du gjerne ha i kylling eller annet kjøtt 🙂 Det er også veldig godt med litt brød til. Lykke til!

      Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *