Grove Scones

Grove scones med havre og honning

img_0318

Ingredienser: 

Hvetemel 100 g

Havremel 100 g

Sammalt grovt mel 250 g

Salt 1 ts

Bakepulver 1 ss

Rapsolje  3-4 ss

Honning 2 ss

Ekstra lettmelk 3 dl

Store havregryn til topping 3 ss

Egg 1

Slik gjør du: 

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Hell så melk, olje og honning i deigen, og bland alt godt sammen.  

Del deigen i to deler og rull dem til to store “boller”. Dersom du ønsker en form på sconesene, bruk en kniv til å lage et kryss i baksten. Dette gjør at det blir lettere å dele sconesene når de er ferdige. Pensle over med ett egg og strø over store havregryn, før du setter sconesene i ovnen.

Stek sconesene på 200 grader i ca 15 minutter. Lykke til og nyt! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *