Antioksidant rik havregrøt med gulrot, mandler & bær
Til 1 porsjon:
Havregryn 1 dl
Ekstra lettmelk 2 dl
Salt ½ ts
Gulrot 1 (raspet)
Chiafrø 1 ss
Topping:
Blåbær 10 stykk
Granateple 2 ss
Banan 1/2
Mandler 1-2 ss (hakket)
Slik gjør du:
Kok opp vann og melk og bland inn i havregryn. La dette koke i ca. 5-10 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Hell så oppi en raspet gulrot og chiafrø. La dette småkoke i noen minutter og smak til med litt salt mot slutten av koketiden. Topp grøten med friske blåbær, granateple og litt hakket mandler. Dersom du ønsker en mer mettende grøt, tilsett gjerne en 1/2 banan på toppingen. Dryss over litt kanel dersom du ønsker. Lykke til og nyt!
Denne grøten er rik på antioksidanter, vitamin A og E og fiber! Spis den som frokost eller lunsj før trening.