Spicy Thaisuppe
med appelsin, ingefær, koriander, lime, kylling & grønt
Ingredienser til 3-4 personer:
Paprika 1 stykk
Aubergine 1/2
Sukkererter 1 liten pakke
Sopp 10 stykk
Hvitløk 4 fedd
Chili 1
Ingefær ca 1-2 ss hakket
Lime 1 stykk
Appelsin 1 stykk
Kyllingfileter 4 stykk
Kokosmelk 3 bokser
Currypaste (rød eller grønn) 6 ts
Slik gjør du:
Finn hakk hvitløk, chili og ingefær, og stek dette i pannen med litt olje. Skjer deretter opp kylling i små biter og la dette steke i få minutter sammen med chili, ingefær og hvitløk. Putt deretter oppi kokosmelken, currypaste og saften fra lime og appelsin. La dette koke i ca 15-25 minutter. Tilsett gjerne mer currypaste hvis du ønsker en mer spicy smak på thaisuppen. Mens dette koker på lav varme, kutter du opp paprika, aubergine, sopp og sukkererter i biter. Når suppen har stått og kokt i 15-25 min, legg så oppi grønnsakene. Nå skal thaisuppen kun koke i 10 minutter før den er klar til å serveres.
Server gjerne suppen med ris og korianderblader.
Lykke til og nyt denne smakfulle og næringsrike thaisuppen.