Sunt fastelavensbrød
♥
Ingredienser
Smør 120 g
Ekstra lettmelk 5 dl
Gjær 1 pakke
Sukker 100 g
Vaniljekesam 2 ss
Kardemomme 1 ts
Kanel 1 ts
Nelik 1 stykk
Rosiner 150 g
Eple 1 stykk
Mandler hakket 50 g
Havremel 300 g
Grovt sammeltmel 300 g
Hvetemel 100 g
♥
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melk og kesam. Rør gjæren ut i denne blandingen.
Elt de ulike melblandingene og bland inn sukker, kardemomme, nellik, rosiner, eple- og mandelbiter.
Hev deigen på et varmt sted med plast rundt bolledeigen. La den stå til den blir dobbelt så stor. Minst 1 time.
Etter at deigen har hevet deles deigen i to til tre deler.
Elt de store delene til runde boller/brød.
Visp et egg og pensle på bollene/brødet
Legg de to bollebrødene til heving og la de heve seg i ca 45 min.
Stek de nederst i ovnen på 180 °C i ca i 30 minutter.
Avkjøl fastelavensbrødene på en rist.
Lykke til og kos deg!
♥