Sunt fastelavensbrød

Sunt fastelavensbrød


Ingredienser
Smør 120 g
Ekstra lettmelk 5 dl
Gjær 1 pakke
Sukker 100 g
Vaniljekesam 2 ss
Kardemomme 1 ts
Kanel 1 ts
Nelik 1 stykk
Rosiner 150 g
Eple 1 stykk
Mandler hakket 50 g
 Havremel 300 g
Grovt sammeltmel 300 g
Hvetemel 100 g
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i melk og kesam. Rør gjæren ut i denne blandingen.

Elt  de ulike melblandingene og bland inn sukker, kardemomme, nellik, rosiner, eple- og mandelbiter. 

Hev deigen på et varmt sted med plast rundt bolledeigen. La den stå til den blir dobbelt så stor. Minst 1 time.

Etter at deigen har hevet deles deigen i to til tre deler.

Elt de store delene til  runde boller/brød.

Visp et egg og pensle på bollene/brødet

Legg de to bollebrødene til heving og la de heve seg i ca 45 min. 

Stek de nederst i ovnen på  180 °C  i ca i 30  minutter.

 Avkjøl fastelavensbrødene på en rist.

Lykke til og kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *