Pai

Pai 

Med grov bunn, skinke, fetaost, spinat & soltørket tomat 

Ingredienser:

Paibunn

Smør 125 g 

 Hvetemel 0,5  dl

 Havremel 1 dl

Grovt mel 1,5 dl 

Vann 2ss

Fyll

 Egg 4 stk

Ekstra lettmelk 2,5 dl  

Feta ost – liten pakke med soltørket tomat 

 Boks skinke 1 stykk  eller valgfri skinke 

 Spinatblader 1 – 2 dl

Vårløk 1-2 stykk

Strø ost (mozzarella)  ca 1 dl

Slik gjør du:

Sett ovnen på ca 180 grader.

Lag paibunnen og legg den oppi en rund form. Pensle litt smør i bunnen av formen, før du legger deigen oppi formen.

Nå kan du forsteke paien i et par minutter i oven (maks 3 min), får du så tar den ut og legger oppi fyllet.

Skjær skinke i små biter og stek det i en stekepanne. Stek skinken til den blir gylden. Strå over litt salt, pepper og oregano dersom du har det. 

Kutt opp vårløk i biter.

Pisk sammen egg og melk og legg dette i en bolle.

Bland sammen skinke, fetaost, soltørket tomat, vårløk og spinat i en bolle. Hell dette over i paibunnen og strø så over osten. Til slutt heller du melk og egg over i paien. Strø over litt krydder dersom du ønsker det. 

Serveres med salat. Lykke til og nyt!

Denne paien passer godt til både lunsj og middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *