Pasta med fisk & skalldyr
Ingredienser til 4 pers:
Fersk pasta 400-500 g
Reker 0,5 kg
Breiflabb 300-400 g
Blåskjell 1 nett (1 kg)
Chili 1 stykk
Hvitløk 1 fedd
Sjalottløk 3 stykk
Fløte 3 dl
Hvitvin 1-2 dl
Fisk- eller skalldyrkraft 1-2 dl
Bladpersille så mye du ønsker
Slik gjør du:
Kutt opp sjalottløk, chili, hvitløk, og stek dette med litt olje i gryten. Samtidig kan du også kutte breiflabben i biter og skrelle rekene slik at de er klare.
Hel så over hvitvin og la dette surre på jevn varme i noen minutter.
Hel så oppi fiskekraft og fløte, og la dette småkoke sammen med grønnsakene og hvitvinen.
Putt så blåskjell, reker og breiflabb oppi gryten. Ha på jevn varme og sett lokk på gryten. Nå skal dette bare dampe seg litt før den er klar. Kok opp pasta i en annen gryte. Når maten er ferdig strør du over litt bladpersille og eventuelt litt salt og pepper.
Bruk en stor suppetallerken og legg pasta oppi først og deretter fisk-og skalldyrsuppen.
Lykke til og nyt!