100% Grove rundstykker

Ingredienser:
Lettmelk 6 dl
1 pk fersk
Salt 1 ts
Olje 0,5 dl
Kesam naturell 3 dl
Sammalt hvete, grov 4d
Havregryn 3 dl
Hvetemel 3 dl
Speltmel 3 dl
Rug mel 3 dl
Rosiner 1 dl
Eple 1 stykk
Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet, eplebiter & rosiner. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt.
Dekk til med plast og la den heve i ca. 40 minutter til deigen nesten er dobbel størrelse.
Kna den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler (ca. 12 deler).
Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca. ½ time på et lunt sted.
Sett ovnen på 220 °C.
Pensle rundstykkene med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
Lykke til og nyt!