Hjemmelaget granola
Ingredienser:
Havregryn 4 dl
Solsikkekjerner 2dl
Gresskarkjerner 1 dl
Sesamfrø 1 dl
Mandler 1 dl
Rosiner 0,5 dl
Tørket mango (naturlig) 3 ss hakket
Eplejuice 1 dl (evt litt vann)
Honning 1-2 ss
Kanel 1 ss
Slik gjør du:
Sett ovnen på ca 180 grader, over- og undervarme. Bland sammen havregryn, gresskarkjerner, sesamfrø, mandler, solsikkekjerner og et raspet eple i en bolle. Bland så inn eplejuice, honning og vann. Videre legges granolaen utover en langpanne med bakepapir. Legg så granolaen inn i ovnen, og la dette stå i ca 45 minutter. For at den ikke skal svi seg, er det lurt å jevnlig ta brettet inn og ut av ovnen under steketiden, slik at du kan få ristet på granolaen. Dette bidrar til at alle sidene på frøene blir gyldenbrune. Når granolaen ferdig stekt, bland godt inn rosiner eller annen tørket frukt.