Indisk kyllingsuppe med granateple
Ingredienser:
Gulrøtter 4 stykk (Kuttes i små biter, deretter kokes)
Gul løk 1 stykk, hakket
Hvitløk 2 stykk, hakket
Chili 1 stykk hakket
Ingefær 1 ss hakket
Karri 1ts
Kyllingkraft eller grønnsakskraft 8 dl blandet med vann
Kokosmelk 1,5 dl
Matfløte lett 1 dl
Creme fraiche 1 ss
Kyllingfileter 2 stykk
Granateple ½ stykk
Pepper
Salt
Lime 1/2
Koriander, hakket
Slik gjør du:
Hakk opp løk, chili, hvitløk, ingefær i tynne biter, og stek dette i en stor kjele sammen med litt rapsolje. Kutt så opp gulrøtter i biter og la det stekes sammen med de andre ingrediensene. La alle ingrediensene stekes i kjelen til de blir gyldne. Hell så oppi kyllingkraften som er blandet med vann; ca ca 8 dl. La dette koke til gulrøttene blir myke.Bruk så en stavmikser til å mose gulrøttene og de andre ingrediensene. Når dette har blitt “suppeaktig” heller du over kokosmelk, lett fløte og creme fraiche ( det fungerer fint å bruke kun kokosmelk). Bland god sammen og spe på med koriander, pepper, lime og litt salt. Dersom det mangler litt “smak” på suppen, kan du koke opp enda litt mer kyllingkraft. Når suppen er ferdig strør du over masse granateple og koriander. Server med hvitløksbaguette eller nambrød.
Lykke til og nyt! 🙂