Grove gulrot-og bananmuffins
Saftige, mettende og sunne!
Ingredienser til 12 stykker:
- 3 stykk Gulrøtter
- 2 dl Havremel
- 2 dl Hvete og rug grovbakst
- 2 stykk Bananer (godt modne)
- 1 dl Gresk vanilje yoghurt (uten tilsatt sukker, eller bruk en med lite tilsatt sukker)
- 4 stykk Egg
- 2 ts Bakepulver
- 50 gram Smør
- 1 dl Lett-melk
- ½ ts Salt
- 1 ts Kanel
- 1 ts Kardemomme
Topping (Valgfritt):
- 1 pakke Kremost (Naturell eller Ananas og mandarin-kremost fra Tine)
- 1 ss Smør 1 til 2 ss
- 1 ss vaniljesukker
- (valgfritt) Toppingen smaker like godt uten vaniljesukker, som den gjør med
Ekstra topping:
- Ha gjerne oppkuttet frukt og bær som topping oppå kremosten.
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader (over-og undervarme).
Bland sammen alt det tørre i en bolle (melk, bakepulver, salt, kanel). Rasp gulrøtter, mos banan og bland dette sammen med vispet egg, smør, melk og yoghurt. Bland alle disse ingrediensene sammen og kjør den deigen i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser.
Legg deigen i muffinsformer og stek de i ovnen i ca 20-30 minutter. Hold et godt øye med dem mens de er i ovnen.
Lykke til og nyt disse saftige og digge muffinsene! 🙂